torsdag den 20. september 2012

Lidt om Ansbach og Rothenburg

Ansbach er en lille by i Mittelfranken, som er en del af Bayern. De lokale vil sikkert ikke bryde sig om denne beskrivelse da en Mittelfranker er fra Mittelfranken ikke fra Bayern;-)

http://de.wikipedia.org/wiki/Ansbach#Geographische_Lage
 
Ansbach er regeringsby for Mittelfranken. Selve byen har ca. 40.000 indbyggere hvoraf de 10.000 er amerikanere tilknyttet den amerikanske base i Katterbach. På trods af amerikanerne udgør så stor en del af indbyggertallet, er det ikke noget man lægger specielt meget mærke til. 

Vores naboer har fortalt at amerikanerne efter d. 11. september trak sig tilbage, væk fra det tyske samfund. Fx var basen tidligere også åben for tyskere, nu er det helt udelukket at komme ind. De har sågar deres eget indkøbscenter uden adgang for tyskere. Det må da være lidt specielt at være udstationeret så langt hjemmefra, men alligevel kunne købe de samme varer som derhjemme...

Midten af Ansbach er rigtig hyggeligt med gågade og en plads mellem de to store kirker, hvor der to gange om ugen holdes marked.


Lidt afsides ved siden af regeringsbygningen ligger orangeriet med tilhørende park



Det er skønt lige at nyde roen og udsigten i parken, samtidig med Johan kan løbe rundt og lege fangeleg.

Ansbach er slet ikke en turistby, hvis man derimod kører til Rothenburg (ob der Tauber) (ca. 1/2 time herfra) kan man møde Japanerne med deres kameraer. 
Vi har endnu til gode at besøge Rothenburg, men havde i søndags en hyggelig aften i en Biergarten lige udenfor Rothenburg. 

Et lidt utraditionelt sted, som ligger rigtig skønt lige ved floden, der er meget lavvandet i dette område. Der er legeplads til ungerne med sandkasse, gynge, rutschebane og naturligvis mulighed for at spille fodbold.

Konceptet er således at man henter sig et bord og nogle bænke, finder et hyggeligt sted langs floden og slår sig ned der. 




Der serveres traditionel mad i form af belegtes brot (Super lækkert og enkelt) og bratwurst med Sauerkraut(det skal man vist være opvpokset med...), naturligvis sammen med øl eller Radler:-) 


Tror desværre også besøget satte gang i den første efterårsforkølelse hos Johan, da han blev så optaget af floden at han vadede ud i vandet med sko og tøj på.....

http://www.unter-den-linden-rothenburg.de/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.